Rpg.new-life.ro
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rpg.new-life.ro


You are not connected. Please login or register

Regulament lider

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Regulament lider Empty Regulament lider Sat Jan 11, 2020 8:43 pm

Admin


Admin

Regulile liderilor se aplica si subliderilor, liderul are datoria de a instiinta subliderul cu referire la aceste reguli.
Liderul raspunde de orice actiune (ex.: /invite, FW) gresita pe care subliderul o face.

Dupa importanta lor, regulile sunt structurate pe urmatoarele categorii:

Reguli demitere

- se poate scoate un membru din factiune doar daca a incalcat regulamentul general sau regulamentul intern al factiunii.
Daca a facut DM / injurat / incalcat regulamentul serverului in orice fel, chiar daca acesta a avut sau nu a avut vechime in factiune, se poate scoate din factiune sau i se poate acorda faction warn (FW), in functie de situatie.
ex. de greseli interioare:
/news scris gresit, acordare unui wanted gresit, arestarea unui robber, acordarea licentelor fara teste, neprezentare la WAR, neprezentare la sedinta, cearta cu un membru din factiune, spam pe chatul factiunii (repetarea unui mesaj de minim 3 ori), ironizarea factiunii, raport de activitate incomplet

- Se poate scoate un membru fara faction punish doar daca acesta are peste rank 1 in factiune.
Sub nicio forma nu se scoate fara faction punish daca acesta are rank 1.

- Se scoate un membru cu 60 faction punish daca are mai mult de rank 1 in factiune, dar doar daca a incalcat reguli clare din regulament, sau daca are mai mult de rank 1 si a incalcat regulile serverului in mod intentionat sau neintentionat (ex.: a facut DM, a injurat, a dat /news total aiurea, etc.).
- Pentru orice demitere (/uninvite) este nevoie de un motiv clar si de dovezi existente, in cazul unei plangeri. Daca liderul nu aduce nicio dovada, acesta o sa fie sanctionat.
- Playerii banati pot fi demisi doar dupa 3 zile de la primirea banului, pentru inactivitate. Daca aveau mai mult de rank 1 in factiune in momentul banului vor fi demisi fara FP, daca aveau rank 1 in momentul primirii banului vor fi demisi cu FP. Motivul de demitere va fi 'banat', nu 'inactiv', 'inactivitate' sau altceva.
- Playerii banati care fac cerere de demisie vor primi uninvite cu motivul 'banat'.
- In cazul in care un membru primeste ban, pe langa cele 72 de ore, un lider are timp inca 24 de ore pentru a-l demite.
- Playerii ce au incalcat regulamentul inainte de a primi ban, se pot sanctiona chiar daca sunt banati. In cazul in care acumuleaza 3/3 FW's, se demit pe motivul: "3/3 / Banned".
- Nu se sanctioneaza membrii cu AV (avertisment verbal) pentru incalcari clare din regulament. ex.: DM, wanted dat fara dovezi, insulte.
Se sanctioneaza cu FW/demitere, avertismentul verbal este aproape pentru greseli foarte mici si trebuie dat doar in cazuri foarte rare (gen pentru limbaj nu foarte grav, ex. 'noobul dreaq'), sau pentru comportament (ex.: a blocat Pay'N'Spray-ul).
- Atunci cand factiunea nu are lider, subliderul nu are voie sa sanctioneze membrii, se aplica regula din regulament server.
- Cei care fac parte dintr-o factiune dar incalca regulile serverului doar pentru a fi demisi / pentru a da /quitgroup or sa fie sanctionati de catre un admin. La fel se procedeaza si in cazul celor care incalca regulile cand nu au un lider la factiune.
- Cand este ales un lider nou, jucatorii care sunt banati se pot demite pe motivul: "Wipe / Banned", fara FP indiferent de zile.
- Cand este ales un lider nou, FW-urile membrilor care erau in factiune nu vor fi scose.
- Un lider are timp maxim 24 de ore sa demita un jucator care a pus demisia. In caz contrar este sanctionat.
- cand cineva iese dintr-o factiune (indiferent cum), nu mai poate intra in aceasi factiune pentru minim 10 zile.
Regula asta se aplica doar daca erati lider cand acel membru a iesit din factiune.
Regula cu 10 zile nu se aplica unui membru daca l-ati scos pe acel membru cand ati dat WIPE in primele 24 de ore dupa ce ati fost ales ca lider.
- Cand este ales un lider nou acesta poate da WIPE doar in primele 24 de ore de cand e pus lider, si daca a luat decizia de a da WIPE trebuie sa dea la toti membrii. In cazul in care liderul nu doreste sa dea WIPE la toti membrii, acesta nu poate da uninvite pentru WIPE nimanui.


Reguli forum / panel

Reclamatii panel / forum
- doar liderul este in masura sa ia o decizie in legatura cu un membru, asa ca e de preferat sa raspunda doar el in topicul unde se fac plangerile catre membri & topicul de aplicatii.
- cand e ales un lider nou, reclamatiile ce sunt deja deschise dinainte sa fie noul lider, impotriva membrilor, se pot inchide daca au o vechime de maxim 5 zile. Cele mai vechi de 5 zile pot fi inchise pe motiv de "Lider nou."
- o reclamatie se face unui membru in primele 24 de ore. Daca nu este ceva foarte grav si reclamatia e facuta dupa cele 24 de ore de cand s-a incalcat regula, reclamatia poate fi respinsa.
- liderii au la dispozitie 72 de ore sa raspunda la o reclamatie, dar trebuie sa incerce sa raspunda in mai putin de 48 ore; liderii ce nu raspund la reclamatii in 72 de ore vor fi sanctionati.
- liderul raspunde la toate reclamatiile facute impotriva unui sublider. Subliderul nu are voie sa-si inchida singur reclamatiile.
- membrii ce insulta in reclamatiile din cadrul factiunii pot fi sanctionati de catre lider. Si cei care insulta in dovezile postate (ex. titlu video) pot fi sanctionati.
- cei care fac parte dintr-o factiune si primesc sau ofera bani / bunuri pentru a evita o reclamatie facuta impotriva lor in panel o sa fie sanctionati cu FW si warn de la un admin.
- daca dovezile privind limbajul/dm/incalcarea regulamentului sunt intr-un interval scurt de timp (maxim 20 de minute), se acorda o singura sanctiune.

- greselile mai vechi facute de catre lider, descoperite mai tarziu, se sanctioneaza doar daca n-a trecut prea mult timp. In functie de gravitatea greselii, o greseala poate fi iertata daca au trecut prea multe zile.
- daca un player are uninvite in "Faction history" pentru abuz de functie la un anumit tip de factiune, acesta nu mai poate fi acceptat in acelasi tip de factiune timp de 4 luni.
Spre ex. daca acesta primeste uninvite in Police Department Los Santos pentru abuz de functie, acesta nu mai poate intra in niciun departament timp de 4 luni.
- daca este banat si este reclamat pentru ceva ce a comis inainte de ban, atunci se sanctioneaza conform regulamentului.
- nu mutati topicuri importante in "cosul de gunoi" precum 'aplicatii X', 'cereri demisii', 'poze X' din categoria factiunii doar pentru a face alte topicuri pe acelasi subiect. exista butonul de 'Edit', nu trebuie sa fiti owner-ul fiecarui topic.

- amenda acordata unui membru poate fi de maxim $3.000.000.
- un AV dat unui membru expira in 15-20 zile, in functie de gravitate. Liderul decide zilele de expirare a unui AV, intre 15 si 20.
Factiunea poate avea un topic ajutator unde sa se noteze AV-urile si data lor de expirare (de ex.: AV Ilie - AV-ul expira in 20.09.2019).

Reguli recrutari
- Un lider este obligat sa recruteze cel putin un membru intr-un interval de 3 zile daca are cel putin 5 locuri libere in factiune.
Spre ex. daca un lider are 45 membri din 50, acesta este obligat sa accepte cel putin 1 membru in cel mult 3 zile, altfel o sa fie sanctionat.
Regula se aplica dupa cel putin 5 zile de vechime pentru liderii noi.
- Daca liderul este inactiv o perioada, subliderul trebuie sa recruteze in locul sau.

- Cei care au in "Last punish" ban pentru 'cheats' nu pot fi acceptati in mafii / departamente de politie.
De ex. daca apare in aplicatie ca acesta are la motiv ban "cheats (aimbot)" la "Last punish", acesta nu poate fi acceptat in factiune.
- Nu se accepta in factiune indiferent ce fel de cheats (cod) are la motivul banului. De ex. cheats (aimbot), cheats (teleport-hack), cheats (speed-hack) s.a.m.d.

Reguli teste de intrare in factiune
Dupa ce sunteti acceptati intr-o factiune trebuie sa sustineti un test cu intrebari legate in principal de regulamentul intern/general al factiunii.
Testele care se dau pentru a intra in factiune trebuiesc sa fie cat mai complexe, sa contina cel putin 15 intrebari.
Testele sunt obligatorii inainte de /invite, liderul are datoria de a se asigura ca cei care intra in factiune sunt testati.
Cei care se ocupa de teste trebuie sa detina minim rank 2.
- o factiune poate avea maxim 5 testeri.
Schimbare faction group: liderii au obligatia sa anunte membrii inainte de a le schimba grup-ul (tester, mats, drugs).

Alte reguli

-Un lider trebuie sa stea minim 60 de zile cu functia obtinuta iar daca renunta inainte de acest termen acesta va primi 150 faction punish.


- pentru limbaj vulgar, daca sunt 2 reclamatii cu dovezi in interval de 20 minute, se acorda un singur fw.
- pentru jigniri/insulte, se acorda un singur AV daca dovezile sunt in interval de 20 de minute.
- pentru Deathmatch, daca in decursul a 20 de minute au fost omorati 2 jucatori, se acorda un singur FW. (In cazul mafiilor, un singur AV).
- omoararea a minim 3 jucatori, intr-un interval de maxim 20 de minute, este considerat Deathmatch excesiv si se sanctioneaza cu uninvite.
- limbajul vulgar, adresat mai multor jucatori intr-un interval de timp foarte scurt, este sanctionat direct cu uninvite.
- daca sunt 2 reclamatii pe aceeasi greseala, cu dovezi in intervalul de 20 de minute, se aplica sanctiunea cea mai mare (Ex: pentru jigniri primea AV, pentru limbaj vulgar FW, deci un singur FW).
- in cazul in care face si Deathmatch si foloseste limbaj vulgar, se pot acorda 2 sanctiuni deoarece sunt 2 greseli diferite. Nu se tine cont de intervalul maxim.

Inainte de a aplica pentru aceasta functie, gandeste-te de 2 ori inainte, pentru ca daca renunti repede, pe langa FP-ul primit, sansele tale pe viitor la o astfel de functie devin inexistente. Nu ne plac liderii care renunta repede, ne incurca si pe noi, incurca si o factiune intreaga.
Aici este inclusa si situatia in care iti este luata functia dupa mai putin de 60 de zile din diferite motive (incalcari din regulament, inactivitate mare, etc.).
Liderii cu mai multe cereri de inactivitate pot primi uninvite cu 150FP si daca au 60 zile in factiune. Ex: daca un lider are 61 zile in factiune si are cereri de inactivitate pentru 7 zile, acesta va primi uninivite cu 150FP.
Pentru a putea fi pus rank 6 în LSPD, acesta are nevoie de minim 60 zile adunate in departamentele de politie (LSPD/LVPD/SFPD/FBI/NG).
Spre ex. daca acesta are 30 zile in FBI si 30 zile in LSPD, acesta va putea fi pus sublider la o factiune de tip departament, pentru ca in total sunt 60 de zile in departamente.
Tipurile de factiuni sunt: departamente de politie, reporteri, medici, hitmani, instructori, taxi si mafii.

- zilele sunt luate in considerare de cand a primit rank 6, nu de cand este in factiune. Dupa ce a primit rank 6, trebuie sa stea minim 30 de zile.
- daca pune demisia si nu are 30 de zile cu rank 6, sunteti obligati sa ii acordati rank down, iar apoi il puteti demite.
- daca urmeaza sa primeasca Wipe subliderul, se verifica daca are 30 de zile, daca nu, i se acorda rank down , iar apoi se poate demite.
- in cazul in care un jucator da /quitgroup cu rank 6, si nu a stat numarul minim de zile, FH-ul al acestuia este modificat de catre un admin 5+.
- daca aveti de gand sa renuntati si subliderul nu are 30 de zile cu functia, sunteti obligati inainte de a renunta sa-i dati rank down.
- daca subliderul nu are cele minim 30 de zile si nu contacteaza liderul in joc timp de 20 de ore pentru a i se scoate functia, se poate demite (wipe/demisie), dar un admin ii va modifica FH-ul. Liderul este obligat sa anunte un admin 5+.
* daca trebuie sa-i scoateti functia subliderului, ii acordati rank-ul pe care trebuie sa-l aiba conform zilelor, nu unrank
k aleatoriu.puteti schimba un sublider dupa minim 5 zile.
- daca acum 5 zile a fost setat jucatorul X ca si co-lider, iar astazi primeste rank down/uninvite, putem alege imediat un nou co-lider deoarece au trecut 5 zile de cand a fost setat.
- se tine cont si de ora. Daca a primit co-lider la ora 18:00, peste minim 5 zile la ora 18:00 se poate seta un nou co-lider.
daca este banat subliderul, se demite pe motivul Banned, si se anunta printr-un tichet un admin 5+ sa ii modifice FH-ul.
- banii din seif se folosesc pentru bonusuri, evenimente si alte organizari in cadrul factiunii. Nu folosit banii pentru altceva. Nu va dati bani singuri.
- la /uninvite se pune doar motivul, fara alte cuvinte de genul "bafta", etc. Ex. de uninvite corect: cerere demisie. Se pot specifica si FW-urile avute, de ex.: cerere demisie (2/3 FW).

- liderii ce gresesc motivul pentru uninvite vor fi sanctionati cu AV sau warn la lider, in functie de situatie.

Reguli activitate lider

- liderii trebuie sa joace minim 10 ore in ultimele 7 zile (aprox. o ora si 30 de minute pe zi, fara timpul AFK).
Cei care joaca mai putin de atat sunt considerati inactivi si risca sa piarda functia pentru inactivitate.

Timpul online pe care-l vad doar adminii in panel e contorizat diferit fata de cel pe /stats. In panel se pune fiecare secunda jucata fara AFK.
Daca joci 30 de minute, adminii in panel o sa vada ca ai jucat 30. Daca joci 15 minute si apoi te pui AFK, in panel o sa se contorizeze 15 minute, nimic mai mult. Daca joci o ora, in panel o sa apara o ora. Se contorizeaza doar timpul pe care-l joci fara sa stai AFK, secunda cu secunda.


- liderii care nu intra pe server timp de mai mult de 4 zile risca sa piarda functia pentru inactivitate, indiferent ca au o cerere de inactivitate sau nu.
O factiune nu poate sta fara lider prea multe zile.)

View user profile https://rpg-new-life-ro.forumgratuit.ro

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum